| |
Техникийн дэвшил гэдэг бол аливаа үйлдвэрлэлийн хөгжлийн гарц билээ. Миний хувьд Сычуан мужид айлчилж байх үедээ сарлагын махан борц гэдгийг анх амталж үзээд Монгол орондоо тэр бүтээгдэхүүнийг хийж болох юм байна гэдгийг ойлгосон.
Махыг хөдөө орон нутагт малын махыг боловсруулж, зах зээлд гаргах сайхан боломж байна. Иймд Төвдийн уламжлалт хатаасан махны технологийн тухай танилцуулъя.
Сарлагын махаар амтат борц хийх арга
1. Үхрийн гуяны цул махны өөх, хальсыг нь ялгана. Гуяны мах нь 3-р ангилалд багтдаг, их шөрмөслөг байдаг тул хямд үнэтэй байдаг гэнэ.
2. Махыг доор танилцуулж байгаа махны машинаар 2-3мм зузаантайгаар зүснэ. Эцсийн бүтээгдэхүүнийг савлаж худалдах тул нэг зүсэм махны хэмжээг сайтар бодолцох хэрэгтэй.
3. Мах бэлтгэх ширээн дээр зүсмэл махаа дэлгэн тавьж, өөрийн нууц жорын дагуу амталгаа хийнэ. Энэхүү амталгаа хийх жор нь таны тогоочын ур авъяасаас шалтгаална. Энэ үйлдлийг хоёр хүн хийх бөгөөд нэг нь амтлагчаа цацаж, нөгөө нь гурилын гулуузаар махаа элдэж, амтлагчыг маханд сайтар наалдуулж өгнө.
Махыг элдэхдээ хуурай гурил цацаж, чийгийг нь шингээвэл хууурайшсан мах элдэхэд хялбар. Махаа хоёр талаас нь амтлана.
Мах бэлтгэх ширээ нь хулдаас болон үл зэврэх төмөр тавцантай байх хэрэгтэй. Учир нь арчиж цэвэрлэхэд хялбар байдаг.
4. Амталсан махыг шууд огцом хөлдөөнө. Хөлдөөх процесс 3 хоног явагдах бөгөөд энэ хугацаанд маханд амтлагчууд бүрэн шингэсэн байдаг. Технологийн энэ горимыг сайтар баримтлах хэрэгтэй. Учир нь таны хүссэн амтыг цаг хугацаа л эцсийн бүтээгдэхүүнд бүрэн шингээж чадна.
5. Хөлдсан махыг гэсгээж, хатаагч дэлгэцэн дээр тарааж тавьна. Хатаагч камерийн температурыг 65 хэм дээр тавьж, аажмаар халаалтын хүчийг нь нэмнэ. 145 хэм хүртэл халааж, хатаалтыг үргэлжлүүлнэ. 4-5 цагт хатаалт бүрэн болно. Хатаалт хийж байх явцад байнга шалгаж, 5-10 хувийн чийгшилтэй болоход гаргана. Хатаагч машин байнгын эргэлтээр хатаалтыг явуулах тул дэлгэцэн дээр байгаа мах жигд хатдаг. Энэхүү хатаагч машины тухай мэдээлэл манай сайт дээр байгаа тул дараах линкээр орж танилцаарай.
Үрлэн борц хийх технологийн тухай мэдээлэл Энэ холбоос дээр хулганаараа тогшиж шинэ цонхонд нээж уншина уу!
6. Бэлэн болсон махыг сайтар сэврээгээд савлана. Хатаасан махыг цаасан уутанд хийх нь хадгалалт удаан байх сайн талтай. Эсвэл вакуум савлагчаар агаарыг нь соруулж савлабал илүү найдвартай удаан хадгалагдана.
Хатаасан махаар пивоны даруулга хийхэд төгс мэдрэмжийг авчирна. Харин даруулга хийх махны давс нь үл ялиг их байх хэрэгтэй.
Энэхүү зураг дээр үзүүлсэн хатаасан махыг хийх арга маш хялбар.
Махыг машинаар татаж, буузны татсан мах шиг амтлаад, дөрвөлжин гурвалжин, дугуй хэлбэрээр элдэж хөлдөөх технологиор хийсэн.
Энэ аргаар хатаасан мах бэлтгэх бусад үйлдэл дээрхитэй мөн адилхан юм. Давуу тал нь гэвэл хатаалт хурдан, хэлбэр дизайн гоёмсог байдаг.
Үйлдвэрлэлийн аргаар хатаасан мах хийхэд хамгийн чухал төхөөрөмж бол мах зүсэгч, татагч машин байдаг.
Мах татах хүчин чадал | 250 кг/цаг |
Мах хэрчих хүчин чадал | 100 кг/цаг |
Эргэлтийн хурд | 220 эрг/мин |
Цахилгаан хэрэглээ | 220V/380V |
Материал | Үл зэврэх сайн чанарын ган |
Мах зүсэх зузаан | 2,5/3,5мм |
Мах татах амсарын нүхний диаметр | 3,5*3,5 мм |
Машин жин | 40кг |
Үйлдвэрийн үнэ |
2300 юань |
Төлбөр: Үйлдвэрлэгч төлбөрийг хүлээн авмагц, 7 хоногын дотор Эрээн хотод өөрийн зардлаар хүргэж өгнө.
Баталгаа: Үйлдвэрээс тоног төхөөрөмж ачигдсан өдрөөс эхлэн нэг жил.
Хэрхэн худалдаж авах вэ?
1. Үйлдвэрлэгч тус сайтад бараа бүтээгдэхүүний мэдээллээ төлбөртэйгээр тавьж, манай гэрээт нийлүүлэгч болсон тул бид танаас зуучлалын хөлсгүйгээр үйлчилгээ үзүүлнэ.
2. Та манай сайтын хаягаар бидэнд шууд хандан үйлдвэр дээр нь өөрийн биеэр зочилон очиж үйлдвэрлэлийн үйл ажиллагаатай танилцах, тоног төхөөрөмжийн судалгаа шилэн сонголт хийх, орон нутгийн болон дотоодын стандартын дагуу өөрчлөлт хийлгэх, хэсэгчлэн худалдан авалт хийх, хүчин чадлыг нэмэгдүүлэх зэрэг шаардлагын дагуу захиалж болно.
3. Бид танд замчлах, хэлмэрчлэх, гэрээ байгуулах ажилд тань хөндлөнгийн хяналт тогтоон баталгаажуулах, эрсдэлээс хамгаалах, тээвэрлэлт хийх зэрэг худалдааны ажилд тань туслалцаа үзүүлнэ.